Het Hollands Vocaal Ensemble, opgericht in 1983, vormt met zo’n 20 gepassioneerde zangers en zangeressen uit de regio een kamerkoor dat in Alkmaar haar thuishaven heeft.

We zijn een koor dat bij uitstek thuis is in “oude muziek” maar schuwen muziek uit andere periodes zeker niet

Onder leiding van inspirerende dirigenten die voor kortere of langere tijd aan ons koor zijn verbonden, willen we de muziek in beweging brengen en laten dansen.

Ons doel is, u, muziekliefhebber en muziekkenner, te laten genieten van onze prachtige, met liefde uitgevoerde concerten. U kunt minimaal 2x per jaar van ons een concert verwachten.

Augustus 2013: Unsere Trübsal - J.L. Bach  |  November 2008: Requiem (KV 626): Dies Irae - W.A. Mozart  |  Mei 2001: Silence - Ton de Leeuw

November 2018

We zijn allemaal blootgesteld aan het fragiele spel van dood en leven. Vaak vergeten we dat en denken het sterven in onze hoogtechnologische wereld te kunnen ontlopen. In het leven van onze voorouders speelde de dood waarschijnlijk een veel grotere rol. De versteende inspanningen in de vorm van kathedralen, gebouwd met vaak zeer primitieve middelen, vertellen ons over het belang dat onze voorouders hechtten aan de spirituele wereld.

Het koor

Het koor heeft door de jaren heen een prachtige, krachtige klank ontwikkeld, met een levendige, verzorgde uitspraak en dictie. Verbondenheid in het gezamenlijk mooie muziek willen maken, staat hoog in het vaandel omdat hierdoor uitmuntende prestaties neergezet kunnen worden.

Kun je op woensdagavond repeteren? Dan maken we graag kennis met je! Bel voor meer informatie met onze voorzitter, Lody Trap: 06-54306369

Dirigent

Sinds de zomer van 2016 staat het HVE onder leiding van Moritz Johannes Kellner (Duitsland, 1989). Hij begon zijn muzikale vorming op 6-jarige leeftijd, met het bespelen van de cello.

Een aantal jaren later schrijft zich in bij de afdeling jonge musici van de Hochschule für katholische Kirchenmusik & Musikpädagogik in Regensburg. Daar studeert hij cello bij Prof. Kristin von der Goltz en komt voor het eerst in contact met de oude muziek.

In 2009 vervolgt Moritz zijn cellostudie in Zürich (Bachelor) bij Prof. Roel Dieltens. In die tijd maakt hij kennis met koormuzieken realiseert hij zich dat dat het soort musiceren is waar hij naar had gezocht.

Hij stapt over naar koordirectie en studeert in Amsterdam bij Prof. Jos Vermunt terwijl hij zijn cellostudie voortzet bij Monique Bartels. Sinds 2014 heeft hij zangles bij Maarten Koningsberger.